U Sarajevu proglašeni najbolji menadžeri i kompanije Regije za 2016!

I ove godine je svečana ceremonija dodjele priznanja najboljim menadžerima i kompanijama regije jugoistočne i srednje Evrope održana u Vijećnici, 07. jula 2016, uz prisustvo mnogih zvanica i medija iz cijele Evrope.

Ceremoniju je, kao i uvijek, otvorio generalni direktor Agencije, g. Pane Škrbić (na slici ispod lijevo), a prisutnima se obratio i predsjednik žirija, g. Vibor Mulić (na slici ispod desno), inače predsjednik holdinga Zepter iz Varšave, obrazlažući način na koji je izvršen ovogodišnji izbor najboljih!
Pane Skrbic, otvaranje Ceremonije Najmenadzer Regije 2016.
Vibor Mulic, predsjednik zirija Najmenadzer Regije 2016
Maja Cengic i Emir Cocalic, voditelji Ceremonije Najmenadzer
Alma Cardzic, nastup na Najmenadzeru Regije 2016
Deen, nastup na Najmenadzeru 2016.
Bila je to 18-ta po redu dodjela za najbolje menadžere i kompanije iz Regije (inače 34-ta ukupno), kojoj je prethodila konferencija Summit-100, održana isti dan u hotelu Europe i o kojoj ćete uskoro moći čitati opširnije, jer je konferenciji prisustvovao veliki broj eminentnih stručnjaka iz različitih oblasti biznisa, ekonomije i nauke.

Na Ceremoniji je dodijeljeno petnaest nagrada iz grupe Specijalna priznanja, za one koji ne učestvuju direktno u samom biznisu, ali su izuzetno doprinijeli njegovom razvoju i napretku.
Za najuspješnije menadžere i kompanije su dodijeljena 22 priznanja iz različitih oblasti i djelatnosti, podijeljena u četiri grupe: Nagrade za životno djelo, Menadžeri decenije, Menadžeri srednjeg i velikog biznisa te Šampioni biznisa.

Na samoj Ceremoniji je uručena i poklon-umjetnička slika za visokog predstavnika Valentina Inzka (slika lijevo ispod), kao istinskog prijatelja projekta, dok je na konferenciji Summit-100 ujutro uručena poklon-umjetnička slika g. Stjepanu Mesiću (slika desno ispod), dragom gostu iz Hrvatske!
Valentin Inzko na ceremoniji Najmenadzer Regije 2016
Stipe Mesic na Ceremoniji Najmenadzer Regije
Žiri, na čijem je čelu od januara ove godine g. Vibor Mulić, donio je odluku o sljedećim Specijalnim priznanjima:
Rasim Ljajic, najministar, Najmenadzer Regije 2016
Nagrada za Viktora Orbana i Vladu Madjarske, Najmenadzer Regije 2016
Najbolji EVROPSKI MINISTAR u regionu jugoistočne i srednje Evrope je g. RASIM LJAJIĆ, zamjenik premijera Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija! On je uzor ministrima jer maksimalno daje sebe, poštujući geslo da „ministar služi narodu”!
„NAJPREMIJER REGIONA”, nagrada zbog izuzetnog ekonomskog rasta i razvoja, posebno za rezultate u oblasti zapošljavanja - čak 150 hiljada uposlenih za godinu dana, otputovala je u Mađarsku, Vladi i premijeru VIKTORU ORBANU! Zbog izuzetnih i neodgodivih poslova premijera Orbana u Briselu, nagradu je primio ambasador Mađarske u BiH, Ekselencija Jozsef Negyesi.
NJ.E.Cheng Woo, najambasador, Najmenadzer Regije 2016
Jonathan Moore, najdiplomata u izboru Najmenadzera Regije 2016
Ekselencija CHEN BO, ambasadorica NR Kine ovdje u Sarajevu je, po ocjeni Žirija, NAJAMBASADOR, a ambasada NR Kine je najambasada 2016. godine u regionu, naročito zbog poznatog projekta koji je u realizaciji - ,,Kina plus 16''.
Sjajan diplomata i borac za demokratske odnose, Amerikanac JONATHAN MOORE, Šef misije OSCE u BiH, dobitnik je najveće nagrade, LIČNOST GODINE MEĐU STRANIM DIPLOMATAMA.
Na slici su zajedno svi nagrađeni iz ove kategorije Specijalnih priznanja: s lijeva na desno nagrada za g. Viktora Orbana, g. Rasim Ljajić, nagrada za NJ.E. Chang Boo i g. Jonathan Moore!
Najbolji ministar, Vlada, ambasador i diplomata u 2016.

Za EVROPSKE GRADONAČELNIKE U REGIONU proglašeni su:

Boris Popovic, najgradonacelnik Regiona 2016
Dejan Medojevic. najgradonacelnik Regiona, Najmenadzer 2016
Nagrada Najmenadzer za gradonacelnika Burgasa, g. Dimitra Nikolova, Najmenadzer Regije 2016
G BORIS POPOVIČ, gradonačelnik Kopera ili kako je tačan naziv, župan Mestne Občine Koper, prvi medju gradonačelnicima evropskih gradova!
G. DEJAN MEDOJEVIĆ, predsjednik opštine Mojkovac je najpredsjednik opštine u oblasti malih opštinskih centara u regionu.
Gradonačelnik grada Burgasa iz Bugarske, magistar DIMITAR NIKOLOV je najgradonačelnik, a Burgas je evropski grad koji ima status grada ugodnog življenja!
Igbal Smajlovic prima nagradu najgradonacelnik za oca
Posthumno je dodijeljena i nagrada g. HUSEJINU SMAJLOVIĆU, nedavno preminulom gradonačelniku Zenice, koji je preporodio sliku grada i utkao u njega i dio sebe!

Na slici ispod su svi nagrađeni gradonačelnici zajedno:

nagradjeni-gradonacelnici-najmenadzer-regije-2016
Svake godine se u okviru Specijalnih nagrada dodijele i priznanja za oblast NAUKE, KULTURE, SPORTA, MEDIJA, NAJBOLJE BANKE I SAJMA! Ove godine nagrađeni su bili:
Goran Avlijas prima nagradu za Novu banku, Najmenadzer Regije 2016
Boyko Vassilev Petrov, najbolja TV emisija, Najmenadzer Regije 2016
NAJBOLJA BANKA I BANKAR je također tradicionalna nagrada, a i ove godine je pripala nenadmašnoj Novoj banci Banja Luka i g. MILANU RADOVIĆU koji je predsjednik Uprave! On je dobio nagradu za izvanredne poslovne rezultate, stalni meteorski rast banke i odličnu saradnju sa brojnim komintentima.
Za NAJBOLJU TV EMISIJU nagrada je ove godine dodijeljena gospodinu BOYKU VASSILEVU PETROVU sa Bugarske državne televizije i to za emisiju Panorama.
Dr Zijad Becirovic, nagrada za obrazovanje, Najmenadzer Regije 2016
ALJAF BAKHATYAR, nagrada za obrazovanje, Najmenadzer Regije 2016
Dobitnici nagrade iz OBLASTI NAUKE I DRUŠTVENIH ISTRAŽIVANJA su ove godine dr. ZIJAD BEĆIROVIĆ, rođen u BiH i ALJAF BAKHATYAR, rođen u Iraku, lideri i osnivači Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane.
Ljubisa Samardzic, nagrada za kulturu, Najmenadzer Regije 2016
Maja Kojundzic, najbolji sajam regije, Najmenadzer Regije 2016
Za oblast KULTURE, ove godine zbog glumačkog, rediteljskog i producentskog stvaralaštva bilo je samo jedno ime, jer je taj velikan uspio da tri biografije spoji u jednu, svoju sopstvenu: g. LJUBIŠA SAMARDŽIĆ!
Za oblast, prije svega specifičnih i specijalih ženskih i dječijih SAJMOVA, nagrada je ove godine pripala zasluženo gdji MAJI KOJUNDŽIĆ i firmi Cuspis iz Londona.
Na slici ispod su nagrađeni iz ove oblasti na zajedničkom snimku, s lijeva na desno: g. Ljubiša Samardžić, g. Goran Avlijaš (nagrada za Novu banku), gdja Maja Kojundžić, g. Boyko Vassilev i gospoda dr. Zijad Bećirović i Aljaf Bakhtatyar, a na kraju g. Stjepan Mesić koji im je uručio nagrade.
Najbolje banke, sajam, obrazovanje, kultura i TV emisija, Najmenadzer Regije 2016
Iz oblasti MEDIJA, za NAJBOLJI TELEVIZIJSKI KANAL U REGIONU je izabrana televizija N1, i to sve podružnice, pa su nagradu primili:

1. g. BRENT SADLER, predsjednik borda CNN-ove regionalne podružnice – N1 televizije (prvi s lijeve strane ispod)

2. gdjica ALEKSANDRA SUBOTIĆ, direktorica United media (na slici ispod druga s lijeve strane)

3. direktor N1 za BiH, g. AMIR ZUKIĆ, ( na slici ispod treći s lijeve strane)

4. iz zagrebačkog centra N1 televizije nam dolazi direktor, g. TIHOMIR LADIŠIĆ, (na slici ispod prvi s desne strane)

5. g. JUGOSLAV ĆOSIĆ, direktor N1 za Srbiju
Brent Sadler, nagrada za medije, Najmenadzer Regije 2016
Aleksandra Subotic, nagrada za medije, Najmenadzer Regije 2016
Amir Zukic, nagrada za medije, Najmenadzer Regije 2016
Tihomir Ladisic, nagrada za medije, Najmenadzer Regije 2016
Iz oblasti biznisa priznanja počinju najvišom nagradom: NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO!
To je nagrada koja se tradicionalno dodjeljuje ljudima koji su još u punoj snazi i radnom elanu, ali su zbog svojih izuzetnih rezultata i doprinosa sveukupnom razvoju svojih kompanija i biznisa uopšte, zaslužili da postanu laureatom ove prestižne nagrade. To je i najviša nagrada Manifestacije, jer se dodjeljuje ljudima čija su djela respektabilna! Svima njima, osim plakete, pripale su i unikatne pozlaćene kristalne statue!
Nagradu su dobili:
Joze Mermal, nagrada za zivotno djelo, Najmenadzer Regije 2016
Simon Naumoski, nagrada za zivotno djelo, Najmenadzer Regije 2016
Radomir Kovacevic, nagrada za zivotno djelo, Najmenadzer Regije 2016
G. JOŽE MERMAL, koji je predsjednik Uprave kompanije BTC Ljubljana, sjajan menadžer i vizionar sa svojim projektom „grad u gradu”!
G. SIMON NAUMOSKI, predsjednik Odbora direktora kompanije Vitaminka iz Prilepa, Makedonija! Vitaminka je životno djelo gospodina NAUMOSKOG, jer je upravo on ovoj kompaniji vratio stari sjaj.
G. RADOMIR RAJO KOVAČEVIĆ je vlasnik firme Mezon iz Crne Gore i lider u izgradnji i ugradnji opreme u elektroprijenosu u regionu!
Dobitnici nagrade za zivotno djelo, Najmenadzer Regije 2016
Zajednička fotografija dobitnika najvećeg priznanja Manifestacije, Nagrada za životno djelo: gospoda (s lijeva na desno) Jože Mermal, Simon Naumoski i Radomir Rajo Kovačević.
Iz kategorije EVROPSKI NAJMENADŽERI DECENIJE, menadžerske zvijezde koje cijelu deceniju, pa i više od toga, nižu sve same sjajne uspjehe, izabrani su:
Faruk Sirbegovic, najmenadzer decenije, Najmenadzer Regije 2016
Milija Bozovic, najmenadzer decenije, Najmenadzer Regije 2016
G. FARUK ŠIRBEGOVIĆ, koji je vlasnik firme Širbegović iz Gračanice, BiH, nenadmašan u oblasti građevinarstva!
G. MILIJA BOŽOVIĆ, gen. direktor Valjaonica bakra iz Sevojna, Republika Srbija, koji je lider u proizvodnji bakra i legura bakra!
Husein Sejo Brajlovic, najmenadzer decenije, Najmenadzer Regije 2016
Aleksander Mervar, najmenadzer decenije, Najmenadzer Regije 2016
G. HUSEIN SEJO BRAJLOVIĆ, vlasnik kompanije Brajlović iz Sarajeva, BiH, - najkompanija za oblast proizvodnje zdrave hrane, oblast ugostiteljstva, te najbolji restoran Brajlović u regionu!
G. ALEKSANDER MERVAR, firma Eles iz Ljubljane, Slovenija. Javno preduzeće Eles se bavi prijenosom i berzom struje te aluminijskom proizvodnjom.
Na zajedničkoj slici ispod su dobitnici priznanja Najmenadžer decenije: (s lijeva na desno) g. Faruk Širbegović, g. Milija Božović, g. Husein Sejo Brajlović i g. Aleksander Mervar.
Dobitnici priznanja Najmenadzer Decenije 2016, Najmenadzer Regije 2016
Za NAJKOMPANIJE I NAJMENADŽERE SREDNJIH I VELIKIH KOMPANIJA proglašeni su:
Milovan Mile Kocic, Najmenadzer Regije 2016
Damir Omeragic, najmenadzer Regije 2016
Fahrudin Salihovic, Najmenadzer Regije 2016
G. MILOVAN MILE KOCIĆ, predsjednik kompanije Yumis iz Niša, Srbija, je dobitnik nagrade Najmenadžer u oblasti prehrambene industrije!
G. DAMIR OMERAGIĆ, direktor kompanije Euromix beton iz Bara, Crna Gora, u oblasti proizvodnje građevinskog materijala!
G. FAHRUDIN SALIHOVIĆ i Pivara Tuzla su sinonimi bh piva, a nagrada Najmenadžer im je i pripala za proizvodnju piva!
Milenko Mile Maksimovic, Najmenadzer Regije 2016
Radovan Radulovic, Najmenadzer Regije 2016
Arijan Shanj, Najmenadzer Regije 2016
Kasem Bako, Najmenadzer Regije 2016
G. MILENKO MILE MAKSIMOVIĆ i restoran Stara ada iz Banje Luke, BiH su također u ovoj grupi dobitnika priznanja najboljih direktora i kompanija srednjeg i velikog bizisa!
G. RADOVAN RADULOVIĆ i firma Montenomaks, Crna Gora, najmenadžer i najkompanija za oblast logistike i špediterskih usluga!
ARIAJAN SHANAJ sa svojom firmom ALGAZ iz Tirane, Albanija!
KASEM BAKO, firma MAREOIL, također iz Tirane, Albanija!
Na slici ispod su zajedno svi menadžeri srednjeg i velikog biznisa-dobitnici priznanja.
Srednji i veliki biznis, dobitnici priznanja Najmenadzer Regije 2016
Nagrada VRHUNSKI ŠAMPIONI biznisa je ove godine podijeljena u dvije grupe! U prvoj grupi šampiona su bili:
Saša Vlaisavljević, Najmenadzer Regije 2016
Ljiljana Kunosic, sampion biznisa, Najmenadzer Regije 2016
G. SAŠA VLAISAVLJEVIĆ, aerodrom Nikola Tesla, Beograd, Srbija, lider u oblasti zračnih luka!
G-dja LJILJANA KUNOSIĆ, Bingo Tuzla, BiH, regionalni lider u oblasti trgovine! G-dja Kunosić je i najmenadžerica u oblasti trgovine!
Radomir Mikan Zec, sampion biznisa, Najmenadzer Regije 2016
Igor Ilievski, šampion biznisa
G. RADOMIR MIKAN ZEC i HTP Ulcinjska rivijera iz Crne Gore! G. Zecu pripala je nagrada šampion šampiona u oblasti turizma!
Generalni direktor IGOR ILIEVSKI i kompanija TIKVEŠ su najmenadžer i najkompanija – šampioni biznisa jer prave najbolje vino u regionu i šire!
Na zajedničkoj fotografiji ispod su Šampioni biznisa iz prve grupe, s lijeva na desno: nagrada za Sašu Vlaisavljevića, g. Ljijana Kunosić, g. Radomir Mikan Zec i g. Igor Ilievski.
Sampioni biznisa, jedna grupa, Najmenadzer Regije 2016
Drugu grupu šampiona biznisa čine:
Munevera Foco, sampion biznisa i zena godine, Najmenadzer regije 2016
Tomislav Debeljak, sampion biznisa, Najmenadzer Regije 2016
G-dja MUNEVERA FOČO i firma Unis Ginex d.d. Goražde, BiH! G-dja Fočo je i poslovna žena godine jugoistočne i srednje Evrope!
G. TOMISLAV DEBELJAK, firma Div i Brodosplit, Hrvatska, je lider u svojoj branši, čija kompanija bilježi nevjerovatan godišnji rast od 40 odsto!
ZBYGNIEV NOWIK, sampion biznisa, Najmenadzer Regije 2016
Dragomir Karić, šampion biznisa, Najmenadzer Regije 2016
G. ZBYGNIEV NOWIK, kompanija OT Logistics, Poljska, se bavi logistikom i špediterskim uslugama na evropskom transportnom tržištu tereta i lider su u tom području!
G. DRAGOMIR KARIĆ, predsjednik savjeta direktora BK grupe i Dana Holdingsa, koji je nagradu broj 1 preuzeo za sebe i brata, g. Bogoljuba Karića. Rade u Moskvi, u Turkmenistanu, Kazahstanu, Bjelorusiji i u drugim državama i nenadmašni su u izgradnji najveličanstvenijih zamisli i djela, stambenih kompleksa, tržnih centara i svega ostalog.
Sampioni biznisa 1.grupa, Najmenadzer Regije 2016
Na zajedničkoj fotografiji iznad su, s lijeva na desno, g. Munevera Fočo, g. Tomislav Debeljak, g. Zbygniew Nowik i g. Dragomir Karić, vrhunski šampioni biznisa!
Naše iskrene čestitke svim menadžerima za ovakve podvige i želje da i dalje budu vrhunski lideri biznisa u svojim oblastima! O svakome od njih možete pročitati više u časopisu Euromanager, dok puno više fotografija sa svih događaja ove Ceremonije imate na engleskoj verziji stranice Najmenadžer!
Logo priznanja Najmenadzer
Statua najmenadzer
© 2018 Najmenadžer Kontakt

Design by Stop d.o.o. Zenica

Stranica koristi kolačiće zbog funkcionalnosti. Za nastavak pregleda kliknite na dugme ”Prihvatam” ili pogledajte stranicu o privatnosti Ovdje!