Izabrani najbolji menadžeri Regije u 2015!

U Sarajevu je 03.07.2015. održan 17. po redu Izbor najboljeg menadžera Jugoistočne i Srednje Evrope! U predivno obnovljenom zdanju Vijećnice i pred mnogobrojnim domaćim i stranim gostima nagradu je primilo više najuspješnijih menadžera iz svih oblasti privrednog i javnog života.

Rosen Plevneliev, Ličnost godine regije 2015. dobiva i sliku
Na business summitu—100, konferenciji održanoj istog dana prijepodne, nagradu za Ličnost Godine Regije je primio bugarski predsjednik, NJ. E. Rosen Plevneliev. On je u Sarajevo došao samo zbog nagrade koju Nezavisna agencija za izbor najmenadžera svake godine dodijeli najuspješnijem državniku. Ako želite, možete pogledati i njegove video izjave ovdje.

Svake godine žiri Nezavisne / Neovisne Agencije za Izbor najmenadžera dodijeli i specijalne nagrade za ljude koji nisu uvijek direktno u biznisu, ali itekako potpomažu njegov razvoj i rast. U tu vrstu priznanja spadaju i priznanja državnicima, diplomatama, gradonačelnicima, sportu, kulturiji, žurnalizmu...

Za najboljeg među Ambasadorima proglašen je Nj.E. Ramiz Bašić, ambasador R CG u Poljskoj, dok su Najgradonačelnik decenije - Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane i Gradonačelnik Godine- dr Ivo Komšić, gradonačelnik Sarajeva. Najuspješnija Ministrica je bila Vesna Pusić, ministrica Vanjskih poslova Republike Hrvatske, dok je za najuspješnijeg Ministra Regije proglašen ministar turizma i održivog razvoja R Crne Gore, g. Branimir Gvozdenović.

Najviše priznanje Manifestacije je Nagrada za životno djelo , a primili su je: g. Anrzey Zarajczyk, vlasnik i predsjednik holdinga Pol-Mot & Ursus iz Varšave, g. Slobodan Radun, vlasnik i predsjednik kompanije Nectar iz Bačke Palanke, koji je i dobitnik nagrade Najbrand u svojoj branši, te g. Svetozar Janevski, predsjednik UO Vinarije Tikveš iz Skopja.

Visoko priznanje Najmenadžera je svakako i priznanje Menager Decenije Regiona. Ove godine to je priznanje zasluženo otišlo u ruke g. Vibora Mulića, prvog zamjenika Holdinga Zepter iz Varšave, g. Ninka Tešića, generalnog direktora Impol-Seval valjaonica aluminijuma iz Sevojna te gđe Snježane Koepruner, generalne direktorice GS TMT Travnik.

Branimir GVOZDENOVIĆ, Najministar 2015
Raka Marić, Najmenadzer 2015 iz show businessa
Najmenadzer Regije 2015 dvorana Vijećnice
NJ.E.Ramiz Bašić, najambasador Regije 2015
Zoran Janković, najgradonačelnik Regije 2015
Andrzey ZARAJCZYK prima Nagradu za životno djelo Najmenadzer 2015
Slobodan RADUN prima nagradu za životno djelo najmenadzer 2015
Svetozar Janevski prima nagradu Najmenadzer 2015
Stojan Petrič prima nagradu Najmenadzer 2015
Nermin Ogrešević prima nagradu Najmenadzer 2015
Za Midhata Terzića prima nagradu Najosiguranje 2015
Ninko Tešić prima priznanje Najmenadzer 2015
Ivo Komšić, Najgradonačelnik Regije 2015
Zoran Vukčevič prima nagradu Najmenadzer 2015
Marko Čadež prima nagradu najmenadzer 2015

Najbolji načelnici Regiona su načelnik Općine Cazin, g. Nermin Ogrešević, načelnik Opštine Danilovgrad, g. Branislav Brano Đuranović te g. Zlatko Hujić, načelnik Općine Bosanski Petrovac. Nagradu za Medijski brand Regiona primio je Centralni dnevnik Face TV-a, djelo vrsnog Senada Hadžifejzovića. Za najboljeg Menadžera iz Show-buisinessa proglašen je g. Raka Marić, producent i nadaleko poznat menadžer Bijelog Dugmeta.

Najbanka Regije je Nova Banka sa gen.dir.dr Milanom Radovićem, Najfinansijski fond je Investicijsko-razvojni fond Crne Gore kojem je na čelu dr Zoran Vukčević, Najmenadžer Osiguranja je gen. dir. Sarajevo Osiguranja, g. Midhat Terzić, a Osiguravajuća kuća Regije je Wiener Osiguranje Vienna insurance Group koju vodi prof.dr. Miroslav Miškić.

Za najuspješnije Privredne asocijacije Regiona proglašeni su AmCham (Američka privredna komora) iz Beograda, na čelu sa Majom Piščević, PK Srbije sa g. Mirkom Čadežom na čelu i GK Hrvatske sa g. Lukom Burilovićem kao predsjednikom.

 • Fotografije sa Ceremonije, konferencije i bala
  Imamo mnogo fotografija sa sva tri događaja, sa Summitta 100 (konferencije), same Ceremonije i Bala Menadžera. Ako želite da pogledate fografije sa konferencije, kliknite ovdje. Fotografije sa Ceremonije su ovdje, a sa Bala Menadžera ovdje.
  Fotografija ima ih i na stranici Euromanagera.
Pročitaj Zatvori
 • Konferencija
  Na sam dan Ceremonije, u 10 sati ujutro, održana je i business konferencija, na kojoj je uzelo učešća preko stotinu privrednika cijele regije. Na konferenciji je uručena i nagrada predsjedniku Bugarske Nj.E. Rosenu Plevnelievu, koji je proglašen za LIČNOST GODINE REGIONA!
  Pod Foto-albumi-konferencija možete vidjeti snimku intervjua koji je predsjednik Plevneliev dao BH TV, kao i fotografije sa same konferencije
  .
 • Ceremonija
  U 18 sati je počela dodjela najboljim od najboljih iz cijele regije ovog dijela Evrope. Slike sa ceremonije možete pogledati također pod Foto-album-ceremonija.
 • Bal Managera
  Nakon oficijelnog dijela programa i dodjele visokih priznanja najboljim privrednicima u 2015,
  gosti su se opustili uz pjevačkog šampiona Halida Bešlića koji uvijek zna napraviti pravu atmosferu! Kako je to izgledalo u hotelu Evropa, pogledajte na slikama u Foto-Albumu-Zabava
  .
Pročitaj sve

Nagrade i Priznanja za ljude koji su direktno u biznisu i neposredno učestvuju i stvaraju dijele se na tri grupe.

Iz oblasti Evropske najkompanije i najmenadžeri velikog biznisa nagradjeni su g. Nikola Perović i firma Hemera iz Podgorice, a g. Perović je i najbolji Mladi menadžer Regiona. Plastika Skaza iz Velenja sa direktoricom g. Tanjom Skaza je prva iz oblasti plastike, a g. Skaza je Poslovna žena godine Regiona. Nagrađeni iz ove oblasti su i g. Anastazija Ilkacheva, firma Feni Industri iz Kavadarca, R Makedonija i AD Aerodrom Nikola Tesla iz Beograda, sa direktorom Sašom Vlaisavljevićem.

Evropske najkompanije i menadžeri Regije su: g. Nafija Čagalj, dir. Tvornice Zikteknik-Švedska s pogonom u Mostaru, g. Nedeljko Čović, izvršni direktor Bonesa iz Bara, Slobodan Radović Krušo, Krušo firma iz Herceg Novog, g. Enes Kahrimanović iz firme Austronet, te g.Ishak Jabandžić, vlasnik Mesne industrije Madi.

Iz oblasti Najkompanije i najmenadžeri srednjih preduzeća-poduzeća iz BiH nagrađeni su g. Nenad Vukoje, gen. dir. Mljekare Pađeni iz Bileće, g. Adem Ibradžić, vlasnik i gen.dir. A.D.S.I. Montaža Vrnograč iz Velike Kladuše, g.Tomislav Puđa, direktor nadaleko čuvenog livanjskog Puđa sira i direktor Pullcoma iz Gradačca, g. Alen Bošnjaković.

Knjiga Najmenadzer 2015

Šampioni biznisa Regije su g. Izet Rastoder i firma Rastoder iz Ljubljane, čiji proizvod derby banana je dobio i nagradu za najbrand te oblasti, Holding Agrocor-Konzum, RH sa g.Adnanom Šteta, izvršnim direktorom za BiH, GD Granit iz Skopja i direktor Strašo Milkovski, grupa DIV i Brodosplit sa g. Tomislavom Debeljakom iz Hrvatske, Prvi Partizan iz Užica, Srbija, i direktor Dobroslav Andrić, Mezon iz Danilovgrada sa direktorom Radomirom Kovačevićem i g. Huseyin Dimitri Karaman, predsjednik kompanije Oztasar iz Rumunije-Engleske.

Ishak Jabandžić prima nagradu Najmenadžer 2015
Izet Rastoder prima nagradu Šampion biznisa 2015
UO Najmendzera čestita dobitnicima priznanja Najmenadzer 2015
Voditelji Najmenadžera 2015, Tanja Žerajić i Nikola Marković
Anastazija Ilkacheva prima nagradu Najmenadžera 2015.
Tanja Skaza, Žena godine 2015
Vibor Mulić prima priznanje Najmenadzer 2015
Snježana Koepruner na Najmenadzeru 2015
Strašo Milkovski prima nagradu Najmenadžer 2015
Maja Piščević prima nagradu Najmenadžer 2015
Nagrada najmenadzer za Milana Radovića
Tomislav Debeljak prima nagradu Šampion biznisa 2015
Dobrosav Andrić prima nagradu Najmenadžer 2015
Adnan Šteta prima nagradu Najmenadžer 2015
Šampioni biznisa 2015. u Regiji, zajednička slika
Velike čestitke svim nominovanim i nagrađenim menadžerima koji i u vrijeme svjetske ekonomske krize uspijevaju da stvaraju više i bolje za sve nas!

Podrobne informacije i intervjue sa svakim nagrađenim menadžerom možete naći u našoj reviji Euromanager.
Najnoviji broj je već izašao i možete ga poručiti mailom na : 
euromanager@interze.com
najmenadzer@najmenadzer.com
euromanager@najmenadzer.com  

Naši telefoni su +387 32 420 250 a fax je 032 420 705;
E-mail je pod i pod kontaktima.
 • naslovnica-knjiga-najmenadzer
 • knjiga-najmenadzer
 • knjiga-najmenadzer
 • knjiga-najmenadzer-strana-5
 • knjiga-najmenadzer-strana-6
 • knjiga-najmenadzer-strana-7
 • knjiga-najmenadzer-strana-8
 • najmenadzeri-knjiga-strana-9
 • vijecnica-sarajevo-knjiga-najmenadzer
Pošto imamo jako mnogo fotografija, posjetite i našu stranicu Euromanager jer ćete tamo naći mnogo fotografija koje nisu objavljene ovdje, kao i intervjue sa nagrađenim menadžerima.
Ovogodišnja dodjela nagrada za Najmenadžera Regije jugoistočne i srednje Evrope je bila izuzetno uspješna, pa su nas mnogi i javno pohvalili. Ovdje možete pročitati samo mali dio onoga što su rekli neki od njih:
 • g. Izet Rastoder
  Izraavam zahvalnost organizatorima za dobro organizovane manifestacije – SUMMIT 100 i Ceremoniju dodjele nagrada. One su podsticaj za bri razvoj privrede i poduzetnitva u Regionu. Pogotovo je impresivno djelovala sveana Ceremonija. Iskreno – estitam!
 • g. Branimir Gvozdenović
  Predstavljalo mi je zadovoljstvo to to sam uestvovao u radu biznis foruma SUMMIT 100. Ohrabren sam razliitim izvjetajima u kojima se kazuje da region ide jasnim putem i da postoji rijeenost za primjenu evropskih standarda. Uvjeren sam da samo zajednikim snagama moemo ostvariti progres i da će u tome politika elita svih drava jugoistone Evrope dati puni doprinos. Nagrade koje se dodjeljuju u Projektu izbora
  najmenad
  era i najkompanija povezuju cijeli region i obezbjeđuju da se prepoznaju – najbolji. Na ovaj nain ire se pozitivne talasi. estitam organizatorima za sve to su uinili da bi SUMMIT 100 i Ceremonija bili na vrhunskom nivou.
 • Nj.E. Ivan Del Vechio
  Veoma mi je prijatno bilo to sam u svojstvu veleposlanika Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini imao ast da – u ime nae ministrice i potpredsjednice Vlade, gospođe PUSIĆ, preuzmem nagradu namijenjenu za najministricu regiona. Mislim da je Regionalni struni iri
  realno procijenio aktivnosti ministrice Vesne PUSIĆ, pogotovo njeno zalaganje i konstruktivnu politiku prema zemljama koje imaju pretenzije da uđu u veliku porodicu Europske unije. Visoko priznanje oti
  lo je doista u prave ruke. Organizatorima pripadaju sve estitke za organizaciju SUMMITA 100, proglaenje najmenadera i najkompanija i dodjelu specijalnih priznanja cijenjenim osobama iz razliitih oblasti koje nisu direktno ukljuene u biznis.
 • Dr Ivo Komšić
  Ovaj jedinstveni Projekat ima tradiciju i izbor na nivou Bosne i Hercegovine, odnosno jugoistone i srednje Evrope, odrava se, evo, već 32. put. Najbolji menaderi su ljudi koji su se dokazali u vođenju svojih firmi, ostvarili pozamane profite i zaposlili veliki broj radnika. Nagrada koja je meni dodijeljena (NAJGRADONAELNIK U REGIONU ZA 2015.) jeste, u stvari, nagrada Gradu Sarajevu. Jer, Sarajevo je sauvalo najveću vrijednost. A to je susret kultura i civilizacija. to je to tako – zasluga je građana Sarajeva, a ja sam kao gradonaelnik pokuao tu ogromnu vrijednost reafirmirati u svijetu. I ja i moji saradnici, odnosno sve Sarajlije, i dalje ćemo se truditi da iz nae sredine u svijet odlaze lijepe slike i poruke koje grade i najavljuju sretniju budućnost.
 • g. Zoran Janković
  Za mene su posebno zadovoljstvo i velika ast to to sam ovdje, u prekrasnom i prijateljskom Sarajevu. Naravno, i zbog toga to mi je dodijeljeno jedno od najvećih priznanja koje gradonaelnik moe da dobije. Nagrada NAJGRADONAELNIK DECENIJE istovremeno je i nagrada građanima Ljubljane i mojim saradnicima. Pohvalio bih svoj tim za koji smatram da je najbolji, pa – zahvaljujući i njemu – danas nije tako teko biti gradonaelnikom Ljubljane. Mi smo evropska ZELENA PRIJESTOLNICA 2016. Ljubljana je najljepi grad u svijetu i – DOBRODOLI U LJUBLJANU! Iskreno hvala Regionalnom strunom iriju i gospodinu KRBIĆU za ‘sarajevsku nagradu’. Meni je ova nagrada druga po redu koju mi je dodijelio Regionalni struni iri. Posebno mi je drago da smo i mi gradonaelnici u nagrađivanju zajedno sa privrednicima. Jo uvijek se osjećam kao menader i smatram da je posao gradonaelnika isti kao i posao menadera. U tome postoje pravila, a na kraju mora imati viziju, strategiju i ciljeve, sve to predstaviti građanima i, potom, realizovati u djela.
 • g. Stojan Petrič
  Zahvaljujem se za veliko priznanje koje mi je urueno u Sarajevu. Smatram da ovakav nain nagrađivanja treba da ostane i u narednom periodu. Susreti privrednika u glavnom gradu Bosne i Hercegovine odlino su pripremljeni. U posljednja dva dana posjetio sam tri mjesta u Bosni i Hercegovini. Najprije sam bio u Laktaima, gdje smo otvorili savremenu proizvodnu liniju. Potom smo u Mostaru imali zanimljivo predavanje, a nakon toga sam stigao u Sarajevo, na Ceremoniju dodjele nagrada.
 • g. Tomislav Debeljak
  Predsjednik sam grupacije DIV. U njoj privređuje oko etiri tisuće ljudi. Ona je u protekle dvije godine uloila preko 100.000.000 eura u razvoj i zaposlila novih 1.500 djelatnika. Kada postane biznismen onda to radi zbog egzistencije, a poslije to preraste u upornost i, hajde da to ovako nazovemo, posebnu satisfakciju i ponos. Manifestacija u Sarajevu je kao lag na prekrasnoj torti. U regionu bi trebalo da imamo znatno vie ovakvih i slinih okupljanja ljudi iz biznisa, jer oni uvijek imaju ta da pokau, kau i predloe. Organizatorima estitam za skupove u Sarajevu – SUMMIT 100 i Ceremoniju.
 • g. Strašo Milkovski
  Sarajevski, bosanskohercegovaki i regionalni biznis događaj – to je događaj koji će se pamtiti. Osjećao sam se poletno i ohrabrujuće u drutvu ljudi prepoznatljive pozitivne energije, koji hrabro stvaraju za sebe, sve nas i generacije to će tek doći. Za mene lino i kompaniju na ijem sam elu (GRANIT iz Skopja) nagrade koje su nam uruene su velika stvar. Nije neskromno ako kaem da smo ih i zasluili, jer smo u progres nesebino ulagali sve to je bilo u naoj moći.
 • g. Adnan Šteta
  KONZUM u ovoj godini obiljeava deceniju uspjenog rada u Bosni i Hercegovini. Nagrade NAJKOMPANIJA i NAJMENADER nisu samo priznanja brendu KONZUM i meni, već svim naim radnicima diljem Bosne i Hercegovine, a ima nas 4.500, kao i naim brojnim kupcima i poslovnim partnerima. Zahvalni smo organizatorima za sjajnu manifestaciju. Ponovo smo se uvjerili da je Projekat izbora najmenadera i najkompanija, i bosanski i regionalni, veoma vaan za promociju breg ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine i regiona.
 • g. Maja Piščević
  Za mene je bilo predivno biti veeras ovdje, u Sarajevu, i primiti nagrade dodijeljene Amerikoj privrednoj komori u Beogradu i meni, kao njenoj izvrnoj direktorici. Sve drave u regionu moraju da i vie i upornije rade kako bismo zabiljeili ekonomski rast i imali jo bolju i sadrajniju saradnju. Malo ko moe biti uspjean u neuspjenom regionu, pa, stoga, svi mi moramo uiniti maksimum kako bismo ostvarili ono to i elimo. Nagrade koje su mi uruene u Sarajevu za mene i moje saradnike znae posebnu motivaciju u daljem radu i izvravanje korisne misije Amerike privredne komore na podruju na kojem i djeluje.
Pročitaj sve
najmenadzer-logo
logo-priznanja-najmenadzer
© 2018 Najmenadžer Kontakt

Design by Stop d.o.o. Zenica

Stranica koristi kolačiće zbog funkcionalnosti. Za nastavak pregleda kliknite na dugme ”Prihvatam” ili pogledajte stranicu o privatnosti Ovdje!