Susret s ambasadoricom Slovenije povodom ”Najmenadžera 2019”

Pane Škrbić sa Nj. E. Zoricom Bukinac tokom razgovora u Zenici

Pane Škrbić sa ambasadoricom Slovenije Zoricom Bukinac na razgovoru u Zenici

Sinoć se Pane Škrbić, predsjednik Evropskog udruženja BH menadžera u Zenici sastao sa ambasadoricom Slovenije u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Zoricom Bukinac.

Ambasadorica je dobitnik najveće nagrade ”Evropski Najambasador” koju dodjeljuje Evropska nezavisna agencija.

Za nagradu ”Evropska ličost 2019. godine”, koja će biti dodijeljena 4. jula u Sarajevu, nominovan je predsjednik Slovenije Borut Pahor.

Prije predsjednika Pahora, ovu nagradu su primili i raniji predsjednici Hrvatske, Bugarske i Crne Gore – Ivo Josipović, Rosen Plevneliev i Filip Vujanović, te premijeri Vlade Makedonije Zoran Zaev i Bugarske Borisov.

Razgovarano je o daljim mogućnostima saradnje, o investicijama slovenske privrede u BiH te o učešću slovenskih privrednika u ovogodšnjim, čertdesetim po redu, regionalnim Privrednim susretima 4.jula u Sarajevu, u organizaciji Evropskog udruženja menadžera iz Zenice.

Tema tradicionalnog međunarodnog biznis foruma u Sarajevu je ”Investicije i regionalna privredna saradnja”, gdje je značajna uloga menadžera iz Slovenije.
Pane Škrbić sa ambasadoricom Slovenije Zoricom Bukinac, razgovor u Zenici

Pane Škrbić sa ambasadoricom Slovenije Nj. E. Zoricom Bukinac

Nominacije iz SlovenijeŠkrbić je upoznao ambasadoricu Bukinac i o dosadašnjim nominacijama iz Slovenije, pristiglim u Direkciju za ovogodišnju nagradu u Sarajevu.

Za ovu jubilarnu nagradu iz Slovenije su, pored predsjednika Boruta Pahora, nominovani: Enzo Smrekar, predsjednik Uprave Droga Kolinska dd, Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, Aleksander Mervar, predsjednik ELES, Ljubljana, Andrej Ribič, Elektro Ljubljana i Jože Merval, BTC Ljubljana.

Zaključak ovog jednosatnog dogovora ambasadorice Slovenije i predsjednika Škrbića je da se putem Ambasade Slovenije organizuje učešće što većeg broja slovenskih privrednika na ovogodišnjim sarajevskim Privrednim susretima, kako bi se razgovaralo, dogovaralo i konkretno radilo na daljnjoj regionalnoj privrednoj saradnji.
Natrag


Javite se:

  • mailom ili faxom u svako doba;
  • telefonom - radnim danima:
  • od 08:00 do 17:00 sati
  • Telefon: +387 32 420 250
  • fax: 032 420 705

Najmenadzer logo
Najmenadzer statua za nagradu
logo za priznanje NajmenadzerLinkovi:

Izbor za BiH, birajte godinu
Izbor za Regiju, birajte godinu
Formulari i obrasci za prijavu
English verzija na engleskom
O Žiriju i Agenciji Najmenadžer

© 2018 Najmenadžer Kontakt

Design by Stop d.o.o. Zenica

Stranica koristi kolačiće zbog funkcionalnosti. Za nastavak pregleda kliknite na dugme ”Prihvatam” ili pogledajte stranicu o privatnosti Ovdje!