Izabrani najbolji menadžeri i kompanije BiH za 2016!

U četvrtak, 15. decembra je Banja Luka svečano ugostila laureate i učesnike skupa Najmenadžer BiH za 2016. godinu! Bila je to 35. po redu manifestacija Izbora najboljih kompanija i menadžera u našoj zemlji za ovu, 2016. godinu! Ceremoniji je prisustvovao veliki broj učesnika, tako da je prelijepa dvorana Banskih dvora bila premalena da primi sve.

Prije same ceremonije je održana i tradicionalna konferencija Kuda i kako dalje u BiH, na kojoj je veliki broj laureata izmijenio iskustva te donio neke osnovne smijernice za ubuduće. Slike sa konferencije možete pogledati OVDJE ili preko glavnog menija.

Ceremonija je započela u 18.00 sati koktelom dobrodošlice u Banskom dvoru. Najprije su se dodijelile tzv Specijalne nagrade za najbolje pojedince iz diplomatije i ministarstava, kao i nagrade ljudima koji ne učestvuju uvijek direktno u biznisu, ali ga pomažu svojim djelovanjem.
Završnica ceremonije Najmendžer BiH 2016.

Zajednička fotografija svih dobitnika priznanja za BiH u 2016!

Pane Škrbić, direktor projekta Najmenadžer
Pane Škrbić, predsjednik manifestacije, označio je početak Ceremonije svojim govorom
Voditelji Najmenadžera BiH 2016
Voditelji Manifestacije, Dijana Radulj i Nikola Marković

NJ.E. Lars Gunnar Wigemark – Ličnost 2016.

Specijalnu nagradu „Ličnost godine Bosne i Hercegovine za 2016.“, koja se za posebne zasluge dodjeljuje pojedincima – državnicima, ambasadorima i drugim stranim diplomatama, ministrima – ove godine je dobio NJ.E. Lars – Gunnar WIGEMARK, Šef Delegacije i Specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

NJ.E. Iztok GRMEK - Ambasador godine!

NJ.E. Iztok GRMEK, ambasador Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini proglašen je Najambasadorom 2016. godine. I ta nagrada spada u kategoriju Specijalnih nagrada.
NjE.Lars Gunnar Wigemark, Ličnopst godine
NJ.E. Lars – Gunnar WIGEMARK, Ličnost godine
NJ.E.Iztok Grmek, najambasador za 2016.
NJ.E. Iztok GRMEK, Ambasador godine

Najministri 2016. - Ismir Jusko i Srebrenka Golić

Ismir JUSKO, ministar komunikacija i prometa u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine je izabran za najboljeg ministra na državnom nivou.

Srebrenka GOLIĆ, ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u Vladi Republike Srpske je Najministar na entitetskom nivou.
Ismir Jusko, Najministar 2016
Ismir Jusko, Najministar 2016!
Srebrenka Golić, Najministar 2016
Srebrenka Golić, Najministrica 2016!

Nagrada za životno djelo - pet dobitnika!

Po tradiciji, Stručni žiri Nezavisne evropske agencije ove godine je donio odluku da se dodijeli čak pet Nagrada za životno djelo najzaslužnijim pojedincima. Ove najviše nagrade su primili:

Dr. Milan RADOVIĆ, predsjednik Uprave i generalni direktor banjalučke NOVE BANKE

Midhat KABAHIJA, vlasnik i direktor kompanije ORTOSAR d.o.o. iz Sarajeva, za humanu misiju proizvodnje ortopedskih i medicinskih pomagala,

Prim. dr. Mirsad GRANOV, direktor Javne ustanove BOLNICA TRAVNIK, jedine koja već punih deset godina u Bosni i Hercegovini posluje pozitivno, dok sve druge zdravstvene ustanove imaju finansijskih poteškoća,

Marinko UMIČEVIĆ, koji je već 42 godine u istoj Tvornici obuće BEMA iz Banje Luke, a posljednjih dvanaest godina na mjestu direktora i

Goran MILIĆ, za višegodišnji kreativan istraživački rad, autorsku dosljednost i vrhunski televizijski žurnalizam.
Milan Radović, nagrada za životno djelo
Dr. Milan RADOVIĆ, nagrada za Životno djelo!
Midhat Kabahija, Najmenadžer 2016
Midhat KABAHIJA, nagrada za Životno djelo!
Prim. dr. Mirsad GRANOV, nagrada za Životno djelo
Prim. dr. Mirsad GRANOV, nagrada za Žiivotno djelo!
Marinko Umičević, nagrada za Životno djelo
Marinko UMIČEVIĆ, nagrada za Životno djelo
Goran Milić prima nagradu za Životno djelo
Goran MILIĆ, nagrada za Životno djelo
Govor Gorana Milića na Najmenadžeru BiH 2016
Govor g. Milića na Ceremoniji
Đahid Muratbegović, Najmenadžer decenije
Đahid Muratbegović, Najmenadžer decenije!

Đahid Muratbegović - Najmenadžer decenije!

Kao i obično, nagrađeni su i najbolji menadžer i najbolja kompanija decenije, oni koji već deceniju ili više nižu uspjeh za uspjehom i ne znaju za zastoje rasta.

Žiri, na čijem čelu je Vibor MULIĆ, je odlučio da je laskavu titulu NAJMENADŽER DECENIJE u 2016. ’osvojio' gospodin Đahid MURATBEGOVIĆ, generalni direktor, dok je istovremeno kompanija kojom rukovodi – PRIVREDNO DRUŠTVO „IGMAN“ D.D. iz Konjica, proglašena najkompanijom decenije u Bosni i Hercegovini.

Proizvodi pod oznakom konjičkog „IGMANA“, prema ocjeni Stručnog žirija Nezavisne agencije, proglašeni su i NAJBRENDOM BOSNE I HERCEGOVINE U 2016. godini.

Najgradonačelnik/Najnačelnik u Bosni i Hercegovini 2016!

Između 27 načelnika i gradonačelnika koji su ove godine bili nominirani za visoku nagradu, Žiri se odlučio za tri načelnika, koji su na ovogodišnjim izborima i obnovili svoje mandate i ponovo ubjedljivo dobili povjerenje birača:

Ibrahim HADŽIBAJRIĆ, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo koji je također reizabran, dobitnik je nagrade najnačelnik decenije, a ove godine je izbore dobio kao nezavisni kandidat!

Milorad SIMIĆ, načelnik Dervente, opštine sa najmanjom stopom nezaposlenosti u Bosni i Hercegovini i najvećim investicijama!

Muhamed RAMOVIĆ, načelnik Općine Goražde je također dobitnik nagrade Najnačelnik 2016. godine. On je u trećem mandatu i stvorio je pozitivnu klimu za dolazak investitora.

Ibrahim HADŽIBAJRIĆ, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, Najnačelnik BiH 2016
Ibrahim HADŽIBAJRIĆ, Najnačelnik BiH 2016.
Milorad Simić, Najnačelnik BiH 2016
Milorad SIMIĆ, Najnačelnik BiH 2016.
Muhamed Ramović, Najnačelnik BiH 2016
Muhamed Ramović, Najnačelnik BiH 2016

Specijalne nagrade – za INFORMISANJE, MEDIJE, UMJETNOST I SPORT!

Kao i prošle godine, Žiri se i ove odlučio da je TELEVIZIJA N1 Sarajevo najbolja televizija u Bosni i Hercegovini! N1 je prva regionalna dvadesetčetverosatna platforma vijesti i ekskluzivni partner globalne medijske kuće CNN. Regionalni N1 Centar u Sarajevu vodi mlad i izuzetan novinar, urednik i direktor, raniji dobitnik naše nagrade – g. Amir ZUKIĆ, koji je i najzaslužniji za uspjeh ove televizije. N1 - dobitnik priznanja Najbolja televiizija u BiH 2016!.
N! Televizija i Amir Zukić, dobitnici priznanja kao Najbolja TV u 2016.
Amir Zukić i N1 Tv su najbolji madiji u BiH, Najmenadžer
MAGAZIN BUKA se istakao svojim odličnim i profesionalnim radom na polju online vijesti i medija.. Gospodin Aleksandar TRIFUNOVIĆ i BUKA svojim odgovornim, pravovremenim i istinitim stvaralaštvom „guraju“ i doprinose bržem razvoju Bosne i Hercegovine u pravom smijeru. Gospodin TRIFUNOVIĆ je ličnost godine za oblast online medija a BUKA
dobitnik nagrade broj 1.
Iz oblasti SPORTA naše ovogodišnje najveće priznanje zasluženo odlazi u ruke izvrsnog sportskog radnika, ranije sportiste i prvog kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, gospodina Vlatka GLAVAŠA iz Bugojna. On je, jednako kako je bio uspješan i izuzetan fudbaler, sada i odličan trener, ali prije svega odličan čovjek, ljudska gromada. O svome radu napisao je i historijsku knjigu „Kapiten jednog teškog vremena“.
Aleksandar Trifunović i Buka magazin, najbolji u BiH 2016
Buka i Aleksandar Trifunović, najbolji online medij
Vlatko Glavaš, Najmendžer sporta BiH 2016.
Vlatko Glavaš, nagrada iz oblasti Sporta!
Iz oblasti kulture, umjetnosti, filma i pozorišta nagrada je otišla u prave ruke - pravog umjetnika - glumca, glumčine, Enisa BEŠLAGIĆA. On je napravio izuzetne podvige i na umjetničkom i na humanitarnom polju.
Enis Bešlagić, nagrada iz oblasti kulture!
Enis Bešlagić, nagrada za pozorište, kulturu i umjetnost

NAJBANKA I NAJBANKAR, KONSALTING, PRODAJA!

Gospodin Sandi ZULIĆ, direktor UNA CONSALTINGA - oni su dobitnici nagrade za konsalting. Gospodin Zulić je odličan inženjer i rukovodilac firme sastavljene od izvrsnih znalaca i stručnjaka u svom poslu, koji su stekli velike reference u projektovanju, konsultantskim uslugama i tehničkom savjetovanju.
Kompanija NOBEL CORPORATION, firma poznate kao sinonim za čistu vodu i električno grijanje i direktor prodaje, g. Sanijn Topić su dobitnici nagrade iz oblasti prodaje.
Sandi Zulić, nagrada za konsalting, Najmenadžer BiH 2016
G. Sandi Zulić, nagrada za konsalting-
Sanjin Topić, nagrada iz oblasti prodaje
G. Sanjin Topić prima nagradu iz oblasti prodaje.
BBI banka i Amer Bukvić, nagrada iz oblasti banaka
Nagrada najbankar i najbanka 2016. i kristalna statua sa pozlatom za izvanredne poslovne rezultate i stalni meteorski rast Banke s razlogom je pripala gospodinu Ameru BUKVIĆU i BBI banci!
BBI banka i Amer Bukvić, nagrada iz oblasti banaka.

Najmenadžeri i najkompanije u oblasti proizvodnje u Bosni i Hercegovini u 2016. godini.

Nagrade i grupa dobitnika – Najmenadžeri i Najkompanije u oblasti proizvodnje u Bosni i Hercegovini u 2016. godini pripala je sljedećim kompanijama i menadžerima:
 • MREŽA NETWORK, Derventa – najkompanija i gospodin Zoran TOŠIĆ najmenadžer
  SREBRENIČANKA, Srebrenica – najkompanija, i gospodin Osman AGIĆ najmenadžer
  DRVOPRODEX, Banja Luka – najkompanija i gospodin Darko PARTALO najmenadžer
  POBJEDA RUDET, Goražde – najkompanija i gospodin Muhamed HUBANIĆ najmenadžer i
  TUZLANSKO PIVO, Nagrada za Najbrend u Bosni i Hercegovini – Tuzlanski pilsner Pivare Tuzla, koju je preuzeo gospodin Fahrudin SALIHOVIĆ, generalni direktor tuzlanske Pivare
G. Zoran Tošić, nagrada Najmendžer BiH 2016!
G. Zoran Tošić, nagrada Najmenadžer!
G. Osman Agić, Najmenadžer BiH 2016!
G. Osman Agić prima nagradu Najmenadžer.
G.Darko Partalo, nagrada Najmenadžer BiH 2016
G. Darko Partalo, nagrada Najmenadžer!
G. Muhamed Hubanić, Najmenadžer BiH 2016!
G. Muhamed Hubanić, nagrada Najmenadžer!
Fahrudin Saiihović i Tuzlansko pivo, Najbrend BiH 2016.
Tuzlansko pivo i g. Fahrudin Salihović, nagrada Najbrend.

ŠAMPIONI BIZNISA BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2016. GODINU.

U ovu grupu laureata spadaju pravi šampioni u svom poslu, ljudi koji nikada ne posustaju, ne zastaju niti dozvoljavaju bilo čemu da upravlja njihovim poslom, osim njih samih, njihove izvrsne sposobnosti i stručnosti. Oni su istinski magnati u svom poslu, uvijek pobjednici, jer i ne znaju drugačije. To su zvijezde bosanskohercegovačke privrede kojima pripada Oskar za biznis. To su:

 • Saljo MRKULIĆ i hotel - hotelčina u Sarajevu - Hotel HILLS.
  Nagrada „NAJINVESTICIJA I NAJHOTEL GODINE“ pripada HOTELU HILLS Sarajevo, dok je najmenadžer u turizmu gospodin Saljo MRKULIĆ. Zbog zauzetosti će nagradu primiti kasnije.
 • Duško PANTOVIĆ, najmenadžer godine, vlasnik i direktor kompanije - najkompanije DINECO iz Trebinja,
 • Gospodin Jasmin BADŽAK, najmenadžer godine, dok je kompanija kojom rukovodi SURTEC-EUROSJAJ d.o.o. Konjic – najkompanija.
 • gospodin RADOVAN RAŠO VUKOJE, vlasnik i direktor Vinarije PODRUMI VUKOJE 1982 iz Trebinja. Vrhunska vina iz ove vinarije, sa autorskim potpisom gospodina Raše proglašena su i za Najbrend Bosne i Hercegovine.
 • Menadžer Edin JABANDŽIĆ i sjajna kompanija - MADI doo TEŠANJ koji su i dobitnici nagrade Najbrend
 • Vrhunska menadžerica i velika dama, ospođa Marica VIDAKOVIĆ, direktorica kompanije MIRA a.d. Prijedor, su dobitnici nagrade Najmenadžer i Najkompanija 2016. Gospođa VIDAKOVIĆ je dobitnica i nagrade „Poslovna žena 2016. godine“. a kompanija Mira” je dobitnik nagrade Najbrend!
Duško Pantović, Šampion bznisa u BiH 2016.
G. Duško Pantović, Šampion biznisa u BiH 2016!
Jasmin Badžak, Šampion biznisa u BiH 2016.
G. Jasmin Badžak, Šampion biznisa BiH 2016!
Radovan Rašo Vukoje, Šampion biznisa u BiH 2016.
G. Radovan Rašo Vukoje, Šampion biznisa u BiH 2016!
Edin Jabandžić, Šampion biznisa u BiH 2016.
G. Edin Jabandžić, Šampion biznisa u BiH 2016!
Marica Vidakovic, Šampion biznisa u BiH 2016.
G. Marica Vidaković, Šampionka biznisa u BiH 2016!
Bila je to 35-ta dodjela priznanja za najbolje i nauspješnije menadžere i kompanije u Bosni i Hercegovini, one koji stalno vode naprijed ovu zemlju, bez obzira na politiku i situaciju. To su jedini ljudi ove države kojima vrijedi dati Oskare i priznanja jer privređuju i za sebe i za nas i za državu! Bez njihovog truda i zalaganja ne bi bilo ni uspjeha u sportu, nauci, umjetnosti ili obrazovanju.

Čestitamo ovim ljudima zaslužnim za najsvjetlije trenutke Bosne i Hercegovine u 2016!
Svi dobitnici priznanja Najmenadžer BiH 2016
Svi ovogodišnji dobitnici priznanja Najmenadžer BiH 2016!
Ako želite pogledati Album sa fotografijama snimljenim tokom pojedine manifestacije sa izbora Najmenadžera BiH 2016, linkovi su ispod. Možete ih naći i u glavnom meniju pod Izbornikom.
Naše djelatnosti su:
 • organizacija i realizacija Izbora Najmenadžera godine za BiH i Regiju.
 • priprema i izdavanje revije Euromanager
 • održavanje web stranica Najmenadžera i Euromanagera
 • press
Druge djelatnosti:
 • organizacija različitih skupova, seminara, konferencija, kao i svih vrsta zabava.
 • izrada svih grafičkih rješenja za sve vrste štampanog materijala.
 • izrada web stranica kao i sporazumno održavanje stranice tokom godine.
Linkovi:
 • Ako Vam treba grafičko rješenje za časopise, kalendare, vizit karte, letke ili slično, kliknite ovdje.
 • Ako Vam treba napraviti web stranicu ili održavati postojeću, kliknite ovdje.
 • Sve ostalo ( organizacija bilo kojeg eventa) kliknite ovdje.
© 2018 Najmenadžer Kontakt

Design by Stop d.o.o. Zenica

Stranica koristi kolačiće zbog funkcionalnosti. Za nastavak pregleda kliknite na dugme ”Prihvatam” ili pogledajte stranicu o privatnosti Ovdje!