Proglašeni najbolji menadžeri BiH za 2015!

statua-najmenadzer
U utorak, 8. decembra, u Banjoj Luci su Regionalna agencija za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija Bosne i Hercegovine, jugoistočne i srednje Evrope, Evropsko udruženje menadžera i časopis EUROMANAGER proglasili najmenadžere i najkompanije Bosne i Hercegovine za 2015. godinu. Bilo je to tridesettreće uručenje visokih nagrada najuspješnijim menadžerima i kompanijama iz biznisa, ali i iz ostalih područja djelovanja u Bosni i Hercegovini, uz prisustvo oko 400 zvanica - menadžera, naučnih, javnih i političkih ličnosti iz Bosne i Hercegovine i okruženja.
Biljana nastupa na Najmenadzeru BiH 2015
U predivnoj dvorani Banskih Dvora u Banjoj Luci, u 18.00 sati je 08.12.2015. počela veličanstvena Ceremonija dodjele priznanja najboljim menadžerima Bosne i Hercegovine za 2015. Gosti su počeli stizati već sat ranije i uživali u koktelu dobrodošlice prije samog početka.
Ujutro je u 10.00 udržana Konferencija na temu: BiH - kuda i kako dalje, a u njoj je uzelo učešća više od stotinu renomiranih ekonomista i privrednika.
Samoj Manifestaciji je prisustvovao takođe impresivan broj zvanica, a kao i obično, otvorio je g. Pane Škrbić, predsjednik Organizacionog Odbora

33. dodjela nagrade „Najmenadžer & Najkompanija” BiH

Banski Dvor, Najmenadžer BiH 2015
Za ovu prestižnu nagradu ove godine je nominovano oko 2.000 menadžera i kompanija iz svih privrednih oblasti, a priznanje je dobilo njih dvadesetjedno. Uručeno je i petnaestak „Specijalnih nagrada“, ljudima koji nisu direktno u biznisu, ali imaju značajan utjecaj na stvaranje ambijenta za biznis. To su nagrade „Najministar“, „Najgradonačelnik“, te nagrade najboljima u oblasti nauke, informisanja, sporta i kulture.

NAJAMBASADORI
Na početku 33. ceremonije, uručena je nagrada „NAJAMBASADOR“ – Nj.E. Eldaru Hasanovu, ambasadoru Republike Azerbejdžan za Republiku Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru. Zahvaljujući ambasadoru HASANOVU, značajna su ulaganja i investicije prijateljskog Azerbejdžana u ove tri balkanske države.
Za „Najambasadora 2015. godine“ proglašen je i Nj.E. Angel ANGELOV, ambasador Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini.

NAJMINISTRI

Specijalne nagrade su još uručene ministru industrije, energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske - gospodinu Petru Đokiću, dok je gospodin Elmedin Konaković, premijer Vlade Kantona Sarajevo proglašen „NAJPREMIJEROM BiH 2015. GODINE“.
LIČNOST BIH 2015
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine - Mirko Šarović je, pored titule „Najministar 2015. godine“, dobio i nagradu „Ličnost 2015. godine u Bosni i Hercegovini“.
Gospodin Šarović je pokazao i dokazao da se vlastitim angažovanjem na poziciji ministra mogu postići odlični rezultati. On je ministar koji je politiku ostavio po strani i u svom angažovanju prednost dao ekonomiji, kako bi se obezbijedili povoljniji uslovi za razvoj biznisa. Poznati su njegovi potezi i angažovanje Ministarstva za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH na planu izvoza mlijeka i mesa, kao i na drugim konkretnim poslovima, koji su rezultirali boljim poslovanjem kompanija u BiH. Zbog toga je ministar ŠAROVIĆ stekao ogroman ugled na čitavoj teritoriji i u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, ali i u inostranstvu – stoji u obrazloženju nagrade za Mirka Šarovića.
Agan Bunić i Đemal Memagić, najnačelnici BiH
Nagrada za hotel Neum
Nagradjeni za životno djelo
Najbolji načelnici i gradonačelnici u BiH 2015.
Adnan Šteta
Branko Petrović, najmenadžer malog biznisa 2015
Dušan Pavić, šampion biznisa za 2015.
Emir Ćolić, nagrada najmenadžer 2015.
Nagrada za Pivaru Tuzla i Fahrudina Salihovića
NAGRADE ZA ŽIVOTNO DJELO
Ove godine dodijeljene su dvije „Nagrade za životno djelo“. Zlatne plakete i Nagrade za životno djelo zasluženo su pripale: Marinku UMIĆEVIĆU, direktoru kompanije BEMA iz Banje Luke i Midhatu TERZIĆU, generalnom direktoru SARAJEVO-OSIGURANJA iz Sarajeva.
Direktor kompanije BEMA iz Banje Luke navršio je 40 godina rada u istoj kompaniji, gdje je ostvario izvanredne menadžerske rezultate, dok je ova kompanija, pod njegovom 'dirigentskom palicom', jedna od najboljih u Bosni i Hercegovini.
Midhat TERZIĆ je, iako još uvijek u odličnoj radnoj i profesionalnoj kondiciji, „Nagradu za životno djelo“ zaslužio jer je SARAJEVO-OSIGURANJE, upravo zahvaljujući njegovom višegodišnjem izuzetno uspješnom vođenju, i pored žestoke konkurencije, o(p)stalo ubjedljivo najveća i najuspješnija kompanija u oblasti osiguranja u Bosni i Hercegovini.
NAJMENADŽERI DECENIJE
Čak pet nagrada je uručeno za dugogodišnji rad, angažovanje i rezultate rada menadžera i njihovih kompanija – „MENADŽER DECENIJE“ i to: Adnanu Šteti i kompaniji Konzum BiH, Saidu Karaliću i firmi Kovan M.I. iz Gračanice, Kemalu Čolaku i Tvornici montažnih kuća PROMO iz Donjeg Vakufa, Safudinu Čengiću i kompaniji Centrotrans EUROLINES Sarajevo i Valentinu ILIEVSKOM i kompaniji MESSER BH Sarajevo.
Svi oni su u svoje kompanije, koje godinama uspješno vode, ugradili dio sebe i postigli izvanredne rezultate – kaže se u obrazloženju Žirija.

Gospodin Adnan ŠTETA je, pored zlatne plakete „Najmenadžer decenije“ - dobitnik i „pozlaćenog globusa“, kao najbolji mladi menadžer u Bosni i Hercegovini, a uručena mu je i specijalna nagrada „Najbolji sportski radnik BiH“
Ferid Mujanović, najmenadžer BiH 2015.
Hamza Šarić, šampion biznisa
Jadranka Penava i Meggle, šampioni biznisa BiH 2015.
Nagradu za Jasmina Maličbegovića preuzeo zamjenik
Kemal Čolak, nagrada
Marinko Umičević i Bema, najmenadžer BiH 2015.
Mirsad Jašarspahić, nagrada za komoru
Said Karalić, najmenadžer BiH 2015.
Salih Muftic, nagrada
Slaviša Krunić, šampion biznisa BiH u 2015.
Ulla Hartmann, pozdravni govor na Najmenadžeru
Valentin Illievski i Messer, Najmenadžer
VELIKI I SREDNJI BIZNIS
Nagrade najuspješnijim menadžerima svrstane su u tri grupacije - kategorije: mali, srednji i veliki biznis u Bosni i Hercegovini, a u ukupnom broju priznanja zastupljene su različite privredne grane (industrija, stočarstvo, proizvodnja piva, proizvodnja uglja, tekstilna industrija...).
Priznanja „Najmenadžer Bosne i Hercegovine“ uručena su ljudima koji su u 2015. godini uspješno „kormilarili“ svojim kompanijama, što je dovelo do boljih rezultata u svim segmentima rada njihovih kompanija. To su:
Jusuf ARIFAGIĆ, direktor kompanije & ARIFAGIĆ INVESTMENT, Kozarac, Zlatko HADŽIMAHOVIĆ, direktor kompanije & NN d.o.o. iz Konjica, Fahrudin SALIHOVIĆ, generalni direktor & PIVARA d.d. Tuzla, Salih MUFTIĆ, direktor & RMU GRAČANICA iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Ferid MUJANOVIĆ, generalni direktor kompanije & ZIKO d.d. iz Zavidovića.
  • Fotografije Ceremonija
  • Fotografije Bal
Ako želite da vidite fotografije snimljene na konferenciji istog dana, kliknite ovdje.
Napravljeno je mnogo fotografija na Ceremoniji dodjele priznanja Najmenadžer BiH za 2015. godinu. Ako želite da vidite neke, kliknite ovdje.
Nakon Ceremonije je održana tradicionalna zabava, Bal Menadžera u sali hotela Bosna. Predivna atmosfera, o čemu svjedoče i fotografije. Kliknite ovdje da vidite.
ŠAMPIONI BIZNISA BiH U 2015. GODINI
Među nagrađenim menadžerima, posebno mjesto pripada – „Šampionima biznisa“, gdje je uručeno šest nagrada iz različitih oblasti biznisa.
Šampionima biznisa proglašeni su: Slaviša KRUNIĆ i kompanija Sector security iz Banje Luke, Jadranka PENAVA & Meggle BiH iz Posušja, Dušan PAVIĆ & KOLEKTOR BOSNA iz Laktaša, Emir ČOLIĆ & SARAJ-KOMERC, Gornji Vakuf/Uskoplje, Milenko BAŠIĆ & LAGER iz Posušja i Hamza ŠARIĆ & TEHNOGRAD Company iz Tuzle.
Mirko Šarović, Ličnost 2015.
Nagrada za Marina Raspudića i Mostarski aerodrom
Najbolja Investicija, Pajević i Usuloy
Za Milenka Bašića nagrada je uručena posredno
Perica Tanasić, najmenadžer
Jusuf Arifagić, najmenadžer
Nagradu za Mihata Terzića preuzeo zamjenik
Nagrađeni iz malog biznisa
Nagrađeni za medij, kulturu, obrazovanje i sport
NAJUSPJEŠNIJI U MALOM BIZNISU
U kategoriji malog biznisa, nagrađeno su četiri kompanije i menadžeri koji rukovode tim kompanijama: Jasmin MALIĆBEGOVIĆ, generalni direktor & JASMIN M d.o.o. Žepče, Branko PETROVIĆ, direktor & NENO d.o.o. iz Teslića, Perica TANASIĆ, direktor – vlasnik kompanije TANASIĆ d.o.o. Bijeljina i Zlatan IMAMOVIĆ, direktor kompanije LED VISION d.o.o. Lukavac.
NAJBANKA, NAJAERODROM, NAJINVESTICIJA, NAJKOMORA, NAJHOTEL
Prestižno priznanje Nezavisne agencije i njenog Stručnog žirija – „Najbanka i Najmenadžer u bankarstvu“ uručeno je banjalučkoj NOVOJ BANCI i Dr. Milanu RADOVIĆU, njenom predsjedniku Uprave i generalnom direktoru.
Najboljom investicijom godine u BiH je proglašena fabrika LIVA Energy (LIVA GROUP) iz Vogošće, menadžera i vlasnika Selmana ULUSOYA iz Republike Turske i Samira PAJEVIĆA iz Bosne i Hercegovine.

Laskavu titulu „NAJMENADŽER“ u oblasti komorskog sistema dobio je gospodin Mirsad JAŠARSPAHIĆ, predsjednik PRIVREDNE KOMORE FEDERACIJE BiH, dok je za najbolji hotel u Bosni i Hercegovini, prema odluci Stručnog žirija Nezavisne agencije za izbor i promociju najuspješnijih menadžera i kompanija proglašen GRAND HOTEL NEUM u Neumu (nagradu je primio direktor Ante Konjevod).

MOSTARSKI AERODROM u Mostaru dobitnik je Specijalne nagrade - najbolji aerodrom u Bosni i Hercegovini i lider u oblasti avio-saobraćaja Bosne i Hercegovine, dok je direktor ovog Aerodroma, gospodin Marin RASPUDIĆ proglašen Najmenadžerom u ovoj oblasti.
Specijalne nagrade za banku, aerodrom, komoru i hotel
Nagrade za životno djelo za Marinka Umičevića i Midhata Terzića
Svi nagrađeni za obrazovanje, medij, kulturu i sport
Najbolji načelnici BiH
Najmenadžeri decenije u 2015.
Šarović, Konaković i Đokić, najbolji ministri i premijer
NJ.E. Anegel Angelov, najambasador
Nagradu za Milana Radovića preuzeo Goran Avlijas
Mirko Šarović, ličnost godine
NAJGRADONAČELNIK/ NAJNAČELNIK
Priznanja su još uručena i četvorici, prema ocjeni Stručnog žirija, najboljih općinskih načelnika, odnosno gradonačelnika u Bosni i Hercegovini.
Nagrade „Najgradonačelnik decenije i „Najnačelnik decenije“ primili su Mićo Mićić (Grad Bijeljina) i Dževad Bećirević (Općina Centar Sarajevo), a najnačelnici za 2015. godinu su: - Đemal Memagić (Općina Olovo) i Agan Bunić (Općina Bužim).
SPECIJALNA PRIZNANJA
Kao i u prethodne 32. dodjele nagrada, po tradiciji, uručena su i priznanja najuspješnijim ljudima i kompanijama iz oblasti nauke, kulture, sporta i informisanja.
Sarajevo School of Science and Technology, vlasnika – akademika prof. Dr Ejupa GANIĆA je najbolji univerzitet u Bosni i Hercegovini u 2015. godini.
Nagradu za film i pozorište primio je Emir Hadžihafizbegović, za sport Amel Tuka i Josip Pandža & Kadetska košarkaška reprezentacija BiH, a za oblast informisanja i medija - TELEVIZIJA N1 & Amir ZUKIĆ.
Amir Zukić, Najmendžer BiH 2015, mediji
Mićo Mičić, najgradonačelnik BiH 2015
Nagrada za kulturu, Najmenadžer BiH 2015, Emir Hadžihafizbegović
Ova manifestacija je uz 32 dosadašnje dodjele priznanja (za Bosnu i Hercegovinu u Banjoj Luci i za jugoistočnu i srednju Evropu u Sarajevu) izgradila svoj imidž, sa željom i ciljem da, od ljudi koji prave uspješan biznis i uspješno vode svoje kompanije, pravi najveće medijske zvijezde. Oni treba da dobijaju „Oskare popularnosti“, a ne da tu privilegiju imaju samo najbolji sportisti, najbolji pjevači ili misice“ – rekao je u uvodnom izlaganju i svečanom otvaranju ceremonije dodjele priznanja Pane ŠKRBIĆ, predsjednik Organizacionog odbora i generalni direktor Projekta i dodao: Ovom jedinstvenom manifestacijom u BiH i Evropi, mi uporno pokušavamo promijeniti sistem vrijednosti, gdje u državi treba da budu najpriznatiji i najpoštovaniji oni koji doprinose razvoju naše ekonomije, koji 'prave' novu vrijednost i novac, a tek nakon njih neka priznanja dobijaju i najpopularniji pjevači, sportisti, manekenke, misice i ostali. Bit ćemo zadovoljni tek onda kad se od najuspješnijih privrednika i menadžera, isto kao od popularnih pjevača i fudbalera, budu tražili autogrami.
Pane Škrbić
Svi nagrađeni za srednji i veliki biznis
Voditelji Nikola Marković i Tanja Žerajić
Šampioni biznisa 2015. u BiH
Naša stranica, a i stranica Euromanagera, će redovito objavljivati intervjue i sve u vezi nagrađenih. Evo rasporeda po grupama:

AMBASADORI


1. prof. dr Eldar HASANOV, ambasador Republike Azarbejdžan
2. NJ.E. Angel ANGELOV, ambasador Bugarske

NAJMINISTAR I NAJMINISTARSTVO


1. Mirko ŠAROVIĆ, ministar za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose VM BiH i LIČNOST GODINE BiH
2. Elmedin KONAKOVIĆ, premijer Vlade Kantona Sarajevo
3. PETAR ĐOKIĆ, Ministar industrije RS

NAJGRADONAČELNIK I NAJNAČELNIK OPŠTINE/OPĆINE


1. Mićo MIĆIĆ, gradonačelnik Grada BIJELJINA- NAJGRADONAČELNIK DECENIJE
2. Agan BUNIĆ, načelnik Općine BUŽIM
3. Dževad BEĆIREVIĆ, načelnik Općine CENTAR Sarajevo - NAJNAČELNIK DECENIJE
4. Đemal MEMAGIĆ, načelnik Općine OLOVO

KOMORSKI SISTEM


Mirsad JAŠARSPAHIĆ, PRIVREDNA KOMORA F BiH

NAUKA I OBRAZOVANJE


SSST UNIVERZITET, Sarajevo, akedemika dr Ejupa Ganića

MEDIJ


Amir ZUKIĆ, TELEVIZIA N1, Sarajevo

OBLAST KULTURE, FILMA I TEATRA


EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ, glumac, Sarajevo

SPORT


1. AMEL Tuka, atletičar, Zenica
2. Josip PANDŽA, selektor i Kadetska košarkaška reprezentacija BiH
4. Adnan ŠTETA, za doprinos sportt

NAJBANKA I NAJBANKAR


NOVA BANKA, BANJA LUKA I MILAN RADOVIĆ, gen. direktor

INVESTICIJE


Selman USULOY i Samir PAJEVIĆ, vlasnici LIVA Group d.o.o. – Sarajevo / LIVA Energy d.o.o. – Sarajevo

TURIZAM


1. MOSTARSKI AERODROM I DIREKTOR Marin RASPUDIĆ
2. GRAND HOTEL NEUM, Ante KONJEVOD

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO


1. Marinko UMIĆEVIĆ, direktor kompanije BEMA, Banja Luka
2. Midhat TERZIĆ, direktor SARAJEVO OSIGURANJE, Sarajevo

NAJMENADŽER DECENIJE IZ RAZLIČITIH OBLASTI BIZNISA


1. Adnan ŠTETA, izvršni direktor kompanije „KONZUM BH“ Sarajevo
2. Said KARALIĆ, generalni direktor kompanije „KOVAN M.I.” Gračanica
3. Kemal ČOLAK, generalni direktor kompanije „PROMO“ Donji Vakuf
4. Safudin ČENGIĆ, generalni direktor kompanije CENTROTRANS EUROLINES Sarajevo
5. Valentin ILIEVSKI, direktor kompanije MESSER, Sarajevo

MALI BIZNIS


6. Jasmin MALIĆBEGOVIĆ,generalni direktor kompanije „JASMIN M“ d.o.o. Žepče
7. Branko PETROVIĆ, direktor kompanije „NENO“ d.o.o. iz Teslića
8. Perica TANASIĆ, direktor – vlasnik kompanije „TANASIĆ” d.o.o. Bijeljina
9. Zlatan IMAMOVIĆ, direktor kompanije „LED VISION“ d.o.o. Lukavac

SREDNJI I VELIKI BIZNIS


10. Jusuf ARIFAGIĆ, direktor kompanije „ARIFAGIĆ INVESTMENT”, Kozarac
11. Zlatko HADŽIMAHOVIĆ, direktor kompanije „NN” d.o.o. Konjic
12. Fahrudin SALIHOVIĆ, generalni direktor PIVARA d.d. Tuzla
13. Salih MUFTIĆ, direktor RMU GRAČANICA, Gornji Vakuf/Uskoplje
14. Ferid MUJANOVIĆ, generalni direktor kompanije „ZIKO” d.d. Zavidovići

ŠAMPIONI BIZNISA


15. Slaviša KRUNIĆ, generalni direktor SECTOR SECURITY Banja Luka
16. Jadranka PENAVA, glavna izvršna direktorica „MEGGLE BH“ Posušje
17. Dušan PAVIĆ, direktor kompanije „KOLEKTOR BOSNA” Laktaši
18. Emir ČOLIĆ, generalni direktor kompanije SARAJ-KOMERC Gornji Vakuf/Uskoplje
19. Milenko BAŠIĆ, osnivač, vlasnik i menadžer kompanije „LAGER“ Ljubuški
20. Hamza ŠARIĆ, generalni direktor TEHNOGRAD COMPANY Tuzla

Sve čestitke za nazaslužnije i najuspješnije menadžere BiH za 2015. Njihove biografije ćete USKORO moći naći na stranicama Euromanagera.
Slika Priznanje Najmenadžer
Uskoro puno više o svim izabranim najkompanijama i najmenadžerima na stranici Euromanager. Iz štampe će izaći i knjiga sa svim ovogodišnjim dobitnicima ove prestižne nagrade. Možete je poručiti i mailom.
Logo priznanja najmenadzer
© 2018 Najmenadžer Kontakt

Design by Stop d.o.o. Zenica

Stranica koristi kolačiće zbog funkcionalnosti. Za nastavak pregleda kliknite na dugme ”Prihvatam” ili pogledajte stranicu o privatnosti Ovdje!